CARAMEL
hajua tai makua peittävä aine, kosmetiikan väriaine
Caramel (color). The substance obtained by controlled heat treatment of food-grade carbohydrates. Food-grade acids, alkalies, and salts may be used to assist carmelization. Food-grade antifoaming agents may be used in an amount not greater than that required to produce the intended effect. Consists essentially of colloidal aggregates that are dispersible in water but only partly dispersible in alcohol-water solutions. Depending upon the particular carmelizing agent used, may have a positive or negative colloidal charge in solution..
Karamelli. Karamelli (väri); elintarvikelaatuisten hiilihydraattien kontrolloidulla lämpökäsittelyllä saatava aines; elintarvikelaatua olevia happoja, emäksiä ja suoloja voidaan käyttää karamelloinnissa apuna; elintarvikelaatuisia vaahtoamista estäviä aineita voidaan käyttää enintään se määrä, jolla haluttu vaikutus saavutetaan; koostuu pääasiallisesti kolloidisista kasautumista, jotka dispergoituvat veteen ja vain osittain alkoholi-vesiliuoksiin; käytetystä karamellointiaineesta riippuen liuoksella voi olla positiivinen tai negatiivinen kolloidinen varaus.
Ainesosan käyttöön kosmetiikassa saattaa liittyä rajoituksia. Katso kosmetiikkadirektiivin liite Annex IV/146.
Karamelliväri.
Lisätty: 10.03.2012 / Päivitetty: 19.03.2016