Incihaku

STEVIOSIDE

hajua tai makua peittävä aine, suunhoitoaine

Kaur-16-en-18-oic acid, 13-[(2-O-beta-D-glucopyranosyl-beta-D-glucopyranosyl)oxy]-, beta-D-glucopyranosyl ester, (4alpha)-.

Steviosidi.

Ainesosan käyttöön kosmetiikassa ei sisälly rajoituksia.

Lähde: Euroopan Unioni. 2016. Kosmetiikkadirektiivi ja komission asetukset. CosIng-tietokanta. Viitattu 18.3.2016.http://ec.europa.eu/consumers/cosmetics/cosing/

Stevisiodi on eräs steviakasvista (Stevia Rebaudiana) saatavista stevioliglykosideista, joita käytetään makeutusaineena. Steviosidin makeus on noin 250-300 kertaa voimakkaampi kuin sokerin. [1]

Lähteet:

1. Hermesetas. 2012. Stevia kasvina. Luettu 12.4.2012. http://www.hermesetas.fi/data/fi/stevia/stevia_kasvina.php

Lisätty: 10.03.2012 / Päivitetty: 19.03.2016