Incihaku

SQUALANE

ihoa hoitava aine, hiuksia hoitava aine, pehmentävä aine, rasvatasapainoa ylläpitävä aine

2,6,10,15,19,23-Hexamethyltetracosane.

Skvalaani. 2,6,10,15,19,23-heksametyylitetrakosaani.

Ainesosan käyttöön kosmetiikassa ei sisälly rajoituksia.

Lähde: Euroopan Unioni. 2016. Kosmetiikkadirektiivi ja komission asetukset. CosIng-tietokanta. Viitattu 18.3.2016.http://ec.europa.eu/consumers/cosmetics/cosing/

Skvalaani on hyvin samankaltainen aine kuin Squalene eli skvaleeni. Skvaleenia on luonnostaan ihossa. Kosmetiikassa käytettävää skvaleenia saadaan mm. hainmaksasta ja oliiveista.
Skvalaani on stabiilimpi muoto skvaleenista ja se valmistetaan skvaleenia hydrogenoimalla. Skvalaani on yleisempi ja suositeltavampi ainesosa kosmetiikassa stabiiliutensa vuoksi.

Skvalaanin eläinperäisyys kosmetiikassa riippuu siitä, mistä sen valmistamiseen käytetty skvaleeni on saatu.

Lisätty: 10.03.2012 / Päivitetty: 19.03.2016