Incihaku

PETROLATUM

antistaattinen aine, pehmentävä aine

Petrolatum. A complex combination of hydrocarbons obtained as a semi-solid from dewaxing paraffinic residual oil. It consists predominantly of saturated crystalline and liquid hydrocarbons having carbon numbers predominantly greater than C25.

Vaseliini; parafiinisesta jäännösöljystä vahaa poistamalla puolikiinteänä saatava hiilivetyjen monimutkainen yhdistelmä; koostuu pääasiassa tyydyttyneistä kiteisistä ja nestemäisistä hiilivedyistä, joiden hiiliatomien lukumäärä on pääasiassa suurempi kuin C25. Koko jalostushistoria on tunnettava ja on pystyttävä osoittamaan, ettei lähtöaine ole karsinogeeninen (syöpää aiheuttava).

Ainesosan käyttöön kosmetiikassa saattaa liittyä rajoituksia. Katso kosmetiikkadirektiivin liite Annex II/904 (except if the full refining history is known and it can be shown that the substance from which it is produced is not a carcinogen).

Lähde: Euroopan Unioni. 2016. Kosmetiikkadirektiivi ja komission asetukset. CosIng-tietokanta. Viitattu 18.3.2016.http://ec.europa.eu/consumers/cosmetics/cosing/

Lisätty: 10.03.2012 / Päivitetty: 19.03.2016