Incihaku

SODIUM HYDROXYMETHYLGLYCINATE

hiuksia hoitava aine, säilöntäaine

Sodium N-(hydroxymethyl)glycinate.

Natrium-N-(hydroksimetyyli)glysinaatti.

Ainesosan käyttöön kosmetiikassa saattaa liittyä rajoituksia. Katso kosmetiikkadirektiivin liite Annex V/51.

Lähde: Euroopan Unioni. 2016. Kosmetiikkadirektiivi ja komission asetukset. CosIng-tietokanta. Viitattu 18.3.2016.http://ec.europa.eu/consumers/cosmetics/cosing/

Saadaan aminohapoista. Käytetään kosmetiikassa ihoa ja hiuksia hoitavana aineena. Toisinaan myös säilöntäaineena.

Ns. Formaldehydivapauttaja eli formaldehydiä vapauttava säilöntäaine. Hajoaa tuotteessa hitaasti, vapauttaen formaldehydiä. Ei sovi formaldehydiallergiselle. [1]

Lähteet:

1. Jolanki, R. 2004. Kosmetiikan säilytteet. Luettu 17.4.2012. https://www.kosmetiikka-allergia.fi/prime_12.aspx

Lisätty: 10.03.2012 / Päivitetty: 19.03.2016