Incihaku

BENZYL SALICYLATE

hajuste, uv-säteilyä absorboiva aine

Benzyl salicylate.

Bentsyylisalisylaatti.

Ainesosan käyttöön kosmetiikassa saattaa liittyä rajoituksia. Katso kosmetiikkadirektiivin liite Annex III/75.

Lähde: Euroopan Unioni. 2016. Kosmetiikkadirektiivi ja komission asetukset. CosIng-tietokanta. Viitattu 18.3.2016.http://ec.europa.eu/consumers/cosmetics/cosing/

Yksi niistä yleisimmin allergisoivasta 26:sta hajustekemikaalista, jotka täytyy kosmetiikkadirektiivin mukaan mainita nimeltä ainesosaluettelossa [1], mikäli pitoisuus ylittää 0,01% pois pestävissä (rinse-off) tuotteissa tai 0,001% iholle jäävissä (leave-on) tuotteissa. [2]

Ei ole yleensä tuotteeseen sellaisenaan lisätty ainesosa, vaan sisältyy tuotteen sisältämään eteeriseen öljyyn tai aromi- tai hajustesekoitukseen (Aroma, Parfum).

Lähteet:

1. Hannuksela, M. 20.11.2009. Hajusteallergia. Terveyskirjasto.fi. Luettu 18.4.2012. http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=alg00129
2. Euroopan Unioni. 2012. Kosmetiikkadirektiivi. Annex III. Luettu 29.4.2012. http://ec.europa.eu/consumers/cosmetics/cosing/index.cfm?fuseaction=search.results&annex_v1=III&search

Lisätty: 10.03.2012 / Päivitetty: 19.03.2016