Incihaku

BENZYL ALCOHOL

hajuste, säilöntäaine, liuotin, viskositeetinsäätäjä

Benzyl alcohol.

Bentsyylialkoholi.

Ainesosan käyttöön kosmetiikassa saattaa liittyä rajoituksia. Katso kosmetiikkadirektiivin liite Annex III/45 and V/34.

Lähde: Euroopan Unioni. 2016. Kosmetiikkadirektiivi ja komission asetukset. CosIng-tietokanta. Viitattu 18.3.2016.http://ec.europa.eu/consumers/cosmetics/cosing/

Elintarvikelisäaine E1519. Bentsyylialkoholi. Kantaja-aine. -Elintarviketurvallisuusvirasto Evira 2007

Alkoholi, joka voi kuivattaa ja ärsyttää ihoa, sekä aiheuttaa iholle ns. "vapaa radikaali"-vaurioita. Erityisen ongelmallinen ainesosa kaikille ihotyypeille esiintyessään ainesosalistan alkupäässä - mutta jos se esiintyy listan loppupäässä, sitä on todennäköisesti niin vähän ettei siitä ole ongelmaa iholle. -Paula Begoun 2011

Kuivattavia alkoholeja on usein etenkin rasvaiselle tai akneiholle suunnatuissa tuotteissa, mikä on huono asia. Voi kuivattamisen ja ärsyttämisen lisäksi aiheuttaa pientä tulehdusreaktiota ihossa, joka voi lisätä ihohuokosten rasvan tuotantoa. -Paula Begoun 2011

Bentsyylialkoholi. Hyväksytty luontaisenkaltainen säilöntäaine BDIH-sertifioidussa luonnonkosmetiikassa. Ilmoitettava pakkausselosteessa erikseen merkinnällä "tuote on säilötty ...(aineen nimi)". -BDIH Certified Natural Cosmetics Guidelines, Kontrollierte-naturkosmetik.de 2011

Yksi niistä yleisimmin allergisoivasta 26:sta hajustekemikaalista, jotka täytyy kosmetiikkadirektiivin mukaan mainita nimeltä ainesosaluettelossa [1], mikäli pitoisuus ylittää 0,01% pois pestävissä (rinse-off) tuotteissa tai 0,001% iholle jäävissä (leave-on) tuotteissa. [2]

Ei ole yleensä tuotteeseen sellaisenaan lisätty ainesosa, vaan sisältyy tuotteen sisältämään eteeriseen öljyyn tai aromi- tai hajustesekoitukseen (Aroma, Parfum).

Lähteet:

1. Hannuksela, M. 20.11.2009. Hajusteallergia. Terveyskirjasto.fi. Luettu 18.4.2012. http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=alg00129
2. Euroopan Unioni. 2012. Kosmetiikkadirektiivi. Annex III. Luettu 29.4.2012. http://ec.europa.eu/consumers/cosmetics/cosing/index.cfm?fuseaction=search.results&annex_v1=III&search

Lisätty: 10.03.2012 / Päivitetty: 19.03.2016