Incihaku

LANOLIN

ihoa hoitava aine, hiuksia hoitava aine, antistaattinen aine, pehmentävä aine, emulgaattori, pinta-aktiivinen aine

Lanolin is a refined derivative of the unctuous fat-like sebaceous secretion of sheep. It consists of a highly complex mixture of esters of high molecular weight aliphatic, steroid or triterpenoid alcohols and fatty acids.

Adeps lanae. Lanoliini; lampaanvillasta saatava rasvamainen aine, joka sisältää esterien ja polyesterien monimutkaisen yhdistelmän ja koostuu pääasiassa korkeampien rasvahappojen kolesteryyli- ja isokolesteryyliestereistä.

Ainesosan käyttöön kosmetiikassa ei sisälly rajoituksia.

Lähde: Euroopan Unioni. 2016. Kosmetiikkadirektiivi ja komission asetukset. CosIng-tietokanta. Viitattu 18.3.2016.http://ec.europa.eu/consumers/cosmetics/cosing/

Pehmentävä, erittäin paksu aine, jota saadaan lampaiden ihon talirauhasista (sebaceous glands). -Paula Begoun 2009

Lanoliinilla on pitkään ollut maine allergeenina ja herkistävänä aineena. Uudemmat tutkimukset tuntuvat kuitenkin kumoavan tämän. Eräässä tuoreessa tutkimuksessa tutkittiin ja seurattiin lanoliiniallergiaa ja allergisoituminen oli kohtuullisen vähäistä jopa riskiryhmällä eli atooppisesta ihosta ja ihottumasta kärsivillä. Testiryhmä oli n. 24 5000 koehenkilöä ja korkeilla lanoliinipitoisuuksilla allergisia reaktioita havaittiin n. 1,7% koehenkilöistä. Pienemmillä pitoisuuksilla reaktioita oli harvemmalla. Lanoliini ei siis ole mitenkään erityisen allergisoiva aine. - Paula Begoun 2009

Lanoliini on erittäin hyvä, kosteuttava ja pehmentävä aine etenkin kuivalle iholle koska se muistuttaa ihmisen ihon itse tuottamaa talia. Lanoliini voi tosin olla jossain määrin ongelmallinen rasvoittuvalle iholle. -Paula Begoun 2009

Lanoliini, lampaan villarasva, eng. Lanolin.

Eläinperäinen ainesosa. Ei sovi vegaaneille.

Lisätty: 10.03.2012 / Päivitetty: 19.03.2016