Incihaku

KAOLIN

hankaava aine, absorboiva aine, paakkuuntumisenestoaine , ominaistiheyttä säätelevä aine, kosmetiikan väriaine, opalisoiva aine

Naturally occurring substances, kaolin (CI 77004).

Kaolinum. Luonnossa esiintyvät aineet, kaoliini. CI 77004.

Ainesosan käyttöön kosmetiikassa saattaa liittyä rajoituksia. Katso kosmetiikkadirektiivin liite Annex IV/119.

Lähde: Euroopan Unioni. 2016. Kosmetiikkadirektiivi ja komission asetukset. CosIng-tietokanta. Viitattu 18.3.2016.http://ec.europa.eu/consumers/cosmetics/cosing/

Elintarvikelisäaine E559. Alumiinisilikaatti (kaoliini). Pakkuuntumisenestoaineet, pintakäsittelyaineet. -Elintarviketurvallisuusvirasto Evira 2007

Luonnossa esiintyvä savimineraali (alumiinisilikaatti), jota käytetään kosmetiikassa absorbenttina. -Paula Begoun 200

Savi, kaoliini, eng. Kaolin, China Clay

Lisätty: 10.03.2012 / Päivitetty: 19.03.2016