Incihaku

FAEX

ihoa hoitava aine

Naturally occurring substances, yeast.

Luonnossa esiintyvät aineet, hiiva.

Ainesosan käyttöön kosmetiikassa ei sisälly rajoituksia.

Lähde: Euroopan Unioni. 2016. Kosmetiikkadirektiivi ja komission asetukset. CosIng-tietokanta. Viitattu 18.3.2016.http://ec.europa.eu/consumers/cosmetics/cosing/

Hiiva koostuu sokeria ravintonaan käyttävistä yksisoluisista sienieliöistä. Hiiva on mm. beetaglukaanin, hyvän antioksidantin lähde. Kosmetiikassa ja biotekniikassa käytetään yleensä hiivaa nimeltä Saccharomyces Cerevisiae. -Paula Begoun 2009

Suomessa myytävä kaikille tuttu ja kotoinen leivinhiiva on lajiltaan Saccharomyces Cerevisiae. -Suomen Hiiva 2009

Jotkin hiivat ovat ihmiselle taudinaiheuttajia (Cryptococcus ja Candida Albicans). Näitä ei käytetä missään teollisuudessa. -Paula Begoun 2009

Hiiva, leivinhiiva, eng. Lactic Yeast, Yeast.

Lisätty: 10.03.2012 / Päivitetty: 19.03.2016