Incihaku

CI 75470

hajua tai makua peittävä aine, kosmetiikan väriaine

2-Anthracenecarboxylic Acid, 7-\b-D-glucopyranosyl-9, 10-dihydro-3,5,6,8-tetrahydroxy-1-methyl-9,10-dioxo-,Carmine 5297,Carmine (Coccus cacti L.) (RIFM),Carmine Ultra-Fine,Carminic Acid,Carminic Acid Lake,CI 75470,Natural Red 4 .

Karmiini.

Ainesosan käyttöön kosmetiikassa saattaa liittyä rajoituksia. Katso kosmetiikkadirektiivin liite Annex IV/115.

Lähde: Euroopan Unioni. 2016. Kosmetiikkadirektiivi ja komission asetukset. CosIng-tietokanta. Viitattu 18.3.2016.http://ec.europa.eu/consumers/cosmetics/cosing/

Natural Red 4, kokenilli, cochineal, natural carmine (NR4:1 carmin naccarat) -Coloria.net 2009

Karmiini on luonnollinen punainen väriaine, jota saadaan kuivatuista kokenillikirvoista. Käytetään mm. huulikiilloissa, -punissa jne. FDA hyväksyi karmiinin elintarvikeväriksi vuonna 1977 (USA:ssa). -Paula Begoun 2009

Elintarvikelisäaine E120. Karmiinit, kokkiniili, karmiinihappo. Väri, varmasti eläinperäinen. -Evira 2007

Luonnonväriaine, karmiini [1]

Väri: punainen [1]

Eläinperäinen ainesosa, ei sovi vegaaneille.

Lähteet:

1. Stiens, R. 2008. Totuus kosmetiikasta. Parasta iholle, hiuksiin, meikkiin. Helsinki, Tammi. Sivu 195.

Lisätty: 10.03.2012 / Päivitetty: 19.03.2016