Incihaku

XANTHAN GUM

ihoa hoitava aine, sideaine, emulgaattori, emulsiota stabiloiva aine, geelinmuodostaja, pinta-aktiivinen aine, viskositeetinsäätäjä

Xanthan gum.

Ksantaanikumi.

Ainesosan käyttöön kosmetiikassa ei sisälly rajoituksia.

Lähde: Euroopan Unioni. 2016. Kosmetiikkadirektiivi ja komission asetukset. CosIng-tietokanta. Viitattu 18.3.2016.http://ec.europa.eu/consumers/cosmetics/cosing/

Elintarvikelisäaine E415. Ksantaanikumi. Kuuluu yhteen tai useampaan seuraavista ryhmistä: emulgointiaineet, kiinteyttämisaineet, kosteudensäilyttäjät, täyteaineet, hyytelöimisaineet, sakeuttamisaineet, muunnetut tärkkelykset ja stabilointiaineet. -Evira 2007

Xanthan Gum on sivutuote, jota saadaan Xanthomonas Campestris -mikro-organismin fermentaatiossa. Se on koostumukseltaan kuitugeeli, joka muistuttaa selluloosaa. Erittäin stabiili useimmissa lämpötiloissa ja pH-arvoissa. Stabiloi, emulgoi, paksuntaa ja edistää tuotteen vaahtoamista. -Weleda North America 2011

Lisätty: 10.03.2012 / Päivitetty: 19.03.2016