Incihaku

UBIQUINONE

ihoa hoitava aine, antioksidantti

2,5-Cyclohexadiene-1,4-dione, 2-(3,7,11,15,19,23,27,31,35,39-decamethyl-2,6,10,14,18,22,26,30,34,38-tetracontadecaenyl)-5,6-dimethoxy-3-methyl-, (all-E)-.

2,5-sykloheksadieeni-1,4-dioni, 2-(3,7,11,15,19,23,27,31,35,39-dekametyyli-2,6,10,14,18,22,26,30,34,38-tetrakontadekaenyyli)-5,6-dimetoksi-3-metyyli-, (kaikki-E)-.

Ainesosan käyttöön kosmetiikassa ei sisälly rajoituksia.

Lähde: Euroopan Unioni. 2016. Kosmetiikkadirektiivi ja komission asetukset. CosIng-tietokanta. Viitattu 18.3.2016.http://ec.europa.eu/consumers/cosmetics/cosing/

Vitamiinintapainen aine, jota on kaikissa ihmissoluissa ja joka on tärkeä osa solujen toimintaa. -Paula Begoun 2009

Pari tutkimusta antaa viitteitä, että koentsyymi Q10:llä voisi olla hyviä vaikutuksia ihoon ja juonteisiin, mutta tuloksia saatiin lähinnä koeputkessa (in vitro) ja plasebo-ryhmään verrattuna. -Paula Begoun 2009

Eräs tutkimus osoittaa, että altistuminen auringolle vähentää koentsyymi Q10:n määrää ihossa. Tämä ei ole yllättävää, sillä aurinko vähentää lukuisten yhdisteiden pitoisuutta ihon pintakerroksissa. Viimeisimmät tutkimukset osoittavat, että koentsyymi Q10 on kosmeettisessa käytössä antioksidanttinen ja anti-inflammatorinen. Se ei kuitenkaan ole ainoa tai edes tehokkain antioksidantti. -Paula Begoun 2009

Nimityksiä: Koentsyymi Q10, Q10, eng. Coenzyme Q10, CoQ10

Lisätty: 10.03.2012 / Päivitetty: 19.03.2016