Incihaku

TALC

ihoa suojaava aine, hankaava aine, absorboiva aine, paakkuuntumisenestoaine , ominaistiheyttä säätelevä aine, opalisoiva aine

Talc (Mg3H2(SiO3)4) (CI 77718).

Talkki (Mg3H2(SiO3)4). CI 77718.

Ainesosan käyttöön kosmetiikassa saattaa liittyä rajoituksia. Katso kosmetiikkadirektiivin liite Annex III/59.

Lähde: Euroopan Unioni. 2016. Kosmetiikkadirektiivi ja komission asetukset. CosIng-tietokanta. Viitattu 18.3.2016.http://ec.europa.eu/consumers/cosmetics/cosing/

Talkki on vaalea tai valkoinen mineraali, jota käytetään kosmetiikassa jauhettuna. Se on erittäin yleinen ainesosa puutereissa ja puuterimaisissa tuotteissa. -wiki

Luonnossa esiintyvä mineraali, magnesiumsilikaatti. -Paula Begoun 2009

Perinpohjaiset tuoreet tutkimukset (v. 2006) osoittavat, että talkkia sisältäviä tuotteita käyttävillä ja talkkiteollisuudessa työskentelevillä ei ole kohonnutta keuhkosyöpäriskiä. On kuitenkin näyttöä, että usein toistuva puhtaan talkin käyttö naisten intiimihygieniassa voi lisätä munasarjasyövän riskiä. Eräissä toksikologissa tutkimuksissa todettiin että talkki ei ole genotoksista, eikä karsinogeenista (rottien musarjoihin injektoituna), ja ettei sen hengittämiseen liity syöpäriskiä ihmisillä. -Paula Begoun 2009

Talkki, eng. Talc, Talcum Powder

Lisätty: 10.03.2012 / Päivitetty: 19.03.2016