Incihaku

RESORCINOL

hajua tai makua peittävä aine, hiuksia värjäävä aine

Resorcinol (CI 76505).

Resorsinoli. CI 76505.

Ainesosan käyttöön kosmetiikassa saattaa liittyä rajoituksia. Katso kosmetiikkadirektiivin liite Annex III/22.

Lähde: Euroopan Unioni. 2016. Kosmetiikkadirektiivi ja komission asetukset. CosIng-tietokanta. Viitattu 18.3.2016.http://ec.europa.eu/consumers/cosmetics/cosing/

Hapettuva hiusväriaine -Kara&Luoma 1998

Tehokas desinfointiaine 1-3% vahvuisena. Voi olla erittäin ärsyttävä iholle. Siksi resorsinolia ei enää nykyisin juuri koskaan käytetä tulehduksien hoitoon. -Paula Begoun 2009

Voi aiheuttaa ihoärsytystä. Yleinen allergeeni, allergisoiva. -Kuluttajavirasto 2009

Ainesosaa on lähes kaikissa hiusten kestoväreissä. -Kuluttajavirasto 2009

Allergisoiva ainesosa. Voi aiheuttaa työperäisiä allergioita. Voi ärsyttää ihoa, silmiä ja hengitysteitä. Käyttötarkoitus kosmetiikassa: "Anti-akne" aine, denaturantti, ulkoisesti käytettävä särkyä vähentävä aine, hajuste, hiusväriaine, hajua peittävä aine. -EWG's Skin Deep Cosmetic Database, Environmental Working Group 2011

Resorsinolia käytetään kestohiusväreissä väriaineiden esiasteiden kehittimenä. Lisäksi tarvitaan väriaineita ja peroksideja sisältävä hapetin. Resorsinoli on yleinen allergeeni; allergia resorsinolille voidaan testata ns. lapputesteillä. -Tapio Rantanen, ihotautien ylilääkäri, Päijät-Hämeen keskussairaala, Allergia&Astma-lehti 1/2005

Resorsinoli, eng. Resorcinol, resorcin. Tunnetaan myös kauppanimellä Resorcinolum.

Muita nimityksiä: resorsiini, 1,3-BenzeneDiol, 1,3-dihydroxybenzene, m-dihydroxybenzene, 3-Hydroxyphenol, Developer 4, Oxidation Base 31.

Lisätty: 10.03.2012 / Päivitetty: 19.03.2016