Incihaku

LINOLENIC ACID

ihoa hoitava aine, hajuste, hiuksia hoitava aine, antistaattinen aine, puhdistava aine, pehmentävä aine, pinta-aktiivinen aine

9,12,15-Octadecatrienoic acid (9Z, 12Z, 15Z).

Linoleenihappo. 9,12-oktadekatrieenihappo-(9Z, 12Z, 15Z).

Ainesosan käyttöön kosmetiikassa ei sisälly rajoituksia.

Lähde: Euroopan Unioni. 2016. Kosmetiikkadirektiivi ja komission asetukset. CosIng-tietokanta. Viitattu 18.3.2016.http://ec.europa.eu/consumers/cosmetics/cosing/

Alfa-linoleenihappo on ihmiselle välttämätön rasvahappo (EFA, essential fatty acid), jota on saatava ravinnosta sillä keho ei osaa valmistaa sitä itse. Se on omega-3-sarjan rasvahappojen esiaste. Omega-3 rasvahappoja on runsaasti mm. aivoissa ja silmän verkkokalvolla. Alfa-linoleenihappoa tarvitaan välillisesti mm. verenkiertoelimistön ja ruoansulatuskanavan toimintaan. -Paula Begoun 2009

Linoleenihappoa on luonnostaan runsaasti kasviöljyissä mm. rypsi- ja soijaöljyssä. -Paula Begoun 2009

Linolihappoa ja linoleenihappoa kutsutaan toisinaan F-vitamiiniksi. -Paula Begoun 2009

Nimityksiä: Linoleenihappo, alfa-linoleenihappo F-vitamiini, eng. Linolenic Acid, Vitamin F

Lisätty: 10.03.2012 / Päivitetty: 19.03.2016